Welkom•bij•mijn•eerste•experiment

Het is een moutwijn geworden! En eentje waarbij de moutwijn 7 maanden gerijpt is op een 10 liter Frans eikenhouten kuip. Om het distillaat te krijgen heb ik verschillende soorten biologische granen laten vergisten. De granen die ik gebruikt heb zijn gerst, haver en tarwe.


Al•het•begin•is•moeilijk

Ik ben Alwart Moeskops en nadat ik in 2019 de opleiding tot Distillateur met succes heb afgerond werd het tijd om zelf aan de slag te gaan. Eind 2019 ben ik, onder mijn voornaam, begonnen met de eerste stappen naar een eigen gedistilleerd product. Omdat ik geen eigen stookketel heb, heb ik mijn moutwijn gedestilleerd bij een van de mensen die ik heb leren kennen tijdens de Distillateurs-opleiding. Wat ik wel meteen gedaan heb is de accijns betalen, zodat het rijpingsproces in Amstelveen kon plaatsvinden.


En•hoe•nu•verder...

Een van de dingen die ik geleerd heb, is hoe belangrijk eikenhout is voor gedistilleerde dranken, denk aan whisky, cognac, calvados en ook in bepaalde gevallen aan genever. En omdat ik zelf ook nog niet uitgeleerd ben – en omdat ik door Covid-19 weer wat meer tijd om handen heb gekregen – is dan nu weer het moment gekomen om door te leren, wordt vervolgt...

Voor meer informatie en/of samenwerking

kunt u mij bereiken op:

mail@alwart.nl


 




 

geniet•en•drink•verantwoordelijk

mail@alwart.nl © alwart.nl